Ha megrendelése leadásakor problémája támad vagy GLS pontra kérné rendelését, hívjon minket: 06/20/334-6464
Ingyenes házhoz szállítás 9.990 Ft feletti vásárlás esetén.
Leírás

Gyakran előfordul, hogy az ősi, rég elfeledett növényeket újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. Kiemelkedő értékei miatt évszázadok óta szerepel az étlapon.

A Nature Cookta Kendermagliszt alapanyagát vegyszermentes hidegsajtolással készítik. A kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté darálják.
A kendermag a történelemben

A földművelés kezdete óta termesztett növény. Mindennapi étke volt őseinknek, már a honfoglalás előtt ismerték. Hazánk területén közel 9000 éve termesztik. A hasznos és sokoldalúan használható növényt a kínaiak i.e. 2800 évvel ezelőtt kötelek és szövetek készítésére használták. A szkítáknak köszönhető, hogy Észak-Európába is eljutott.
A nagy éhínségek idején a kendermag jelentette az életmentő táplálékot Ausztráliában, Európában és Kínában. A magokat a szépség-, élelmiszer és a gyógyszeripar is hasznosította.
Növekedése közben nem zsákmányolja ki a talajt, lehullott levelei segítik megőrizni a nedvességet. Egy hektáron a hozam elérheti akár a 20 tonnát is.
A kendermagról további érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:

Kendermagliszt a konyhában

A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket, lepénykenyereket, pizzatésztákat és péksüteményeket egyaránt. A búzalisztet helyettesíthetjük teljes egészében kendermagliszttel, de elegyíthetjük más maglisztekkel is. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Az eredmény minden esetben nagyon laktató étel lesz. A vegetáriánus és a vegán életmód követőinek kifejezetten ajánlott lisztféleség. Erősen karakteres aromája meghatározza az elkészített ételek végső ízvilágát.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.